top of page
Sök
  • Skribentens bildTorbjörn Strand

108 solhälsningar för att välkomna det nya året 2022.

Uppdaterat: 14 feb. 2022

Jag har aktivt hållit på med yoga sedan 2014. Första gången jag yogade var 2013, fast det tog ett år innan jag började på riktigt. Jag började tillsammans med min sambo och det är trevligt att ha gemensamma intressen. Min aktivitet inom yoga har varierat, med mer aktiva och mindre aktiva perioder. Främst gillar jag Ashtanga och Vinyasa flow, på senare år har jag upptäckt lugnare typer som Yin och Hatha, det är bra med variation och utmaning på olika sätt.Bild. Första delen av serie 1 i Ashtanga. Exakt denna guide är min referens.
Ungefär de senaste 2 åren har jag gjort två stycken solhälsningar (A+B) varje morgon. Det fungerar bra för mig och det är något jag inte kan vara utan. Hitta din egen morgonrutin så har du en bra start på dagen.


När jag såg att det yogacentret, som jag har onlinemedlemskap till, hade in detta pass med 108 solhälsningar 31.12.2021 så kände jag direkt att detta skall ja delta i. Jag hade också anmält till andra pass samma vecka, fast de tog jag mig inte tid att delta i. I det medlemskap jag har går det att anmäla sig och få tillgång till inspelningen 48 timmar efteråt gratis. Det var detta pass som mitt intresse fastnade för, jag bestämde mig för att prova på och göra det.


Jag har inte förr gjort 108 solhälsningar i ett pass. Jag läste att detta görs vanligen vid vårdagjämningen, när dagen och natten är lika långa. Det går lika bra att göra det när som helst. Jag tyckte det passade bra in för att välkomna det nya året. Passet var riktigt utmanande, ordentligt svettigt och min kropp tackade mig nästa dag, med stela baksida ben och smärta i armbågarna.


Yoga är den enda typen av aktivitet som får mig att känna mig ett specifikt unikt sätt efteråt. Speciellt Ashtanga är utmanande och ordentlig fysisk aktivitet, med avslappning på slutet. Den tuffa fysiska aktiviteten ger en skön känsla av avslappning och rensning, yoga rensar kroppen och sinnet såsom inget annat, enligt min erfarenhet. De flesta som yogar regelbundet märker denna rensning eller detox och kräver regelbunden utövning för att må bättre. Det går att må bra utan också, fast jag mår mycket bättre och vill inte vara utan min yoga. År 2022 skall jag införa mer yoga i min vardag. Yoga är mycket mer än asanas, den fysiska delen, så det går att införa på flera olika sätt. År 2022 skall bli ett spännande år.


Jag spelade faktiskt in hela passet. Det gjorde jag för att jag har länge planerat att spela in och göra yogavideor, mest för att prova på och lära mig att editera videor. Denna video är ju jättelång, jag har inte editerat den, utan laddade upp den som den är. Kolla in den inspireras. Jag rekommenderar inte att göra något i stil med 108 solhälsningar ifall du är nybörjare, du behöver ha grundfärdigheterna i skick för att klara av och ha nytta av det. Nästa utmaning är att göra detta varje dag i en vecka, eller ännu längre, en månad. Kom ihåg, yoga är för din egen skull, gör det som passar dig och som du gillar. Så är det även i livet. Funderar du på att utforska ditt ledarskap och dina karriärplaner så ta kontakt med mig för snabb guidning, transformerande samtal eller andra frågor. Gott nytt år!


Videon:

84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page